Színművésznők a magyar borért.

A 23-án megnyitott mezőgazdasági kiállításon a Borpavillonban a budapesti szinésztársadalom szine-java megjelenik, hogy autogrammot adjon.

Kosáry Emmi
Kosáry Emm

 

Kosáry Emmi művésznő is a legnagyobb örömmel vállalkozott a részvételre s a magyar borról a többek közt a következőket mondja :
,,Borban az igazság ! Azokat az urakat,
akik a Trianont megcsinálták, magyar borral kellene itatni!”

 

Rökk Marikát a Zsákbamacska előadásán kerestük föl a színpadon, éppen egy becsípett leányt alakított annyi tökéletességgel, hogy itt egy igazi szakvéleményt gondoltunk kapni. Marika a színfalak mögött azonban már szín józanul kérdésünkre ezt felelte :

Rökk Marika
Rökk Marika


,, A magyar bor az ország egyik legfőbb kincse, külföldön büszkeségünk, családi asztalunkon üdítő ital, vidámság, sőt sokszor orvosság“.

 

Mimi Schorp
Mimi Schorp

Mimi Schorp, Bécs kedvence, németül feladott kérdésünkre azt a választ adja tiszta magyarsággal, hogy
,,a magyar nyelvvel együtt a magyar bort is megszerette és asztaláról Bécsben sohasem hiányzik a magyar bor“.

 

 

Kun Magdát alig tudjuk egy-két mondatra megfogni a Tempó szerelem előadása közben, mert még jelenései közben is az ő utolérhetetlen temperamentumával ugrándozik s csak vacsora alatt szándékszik körkérdésünkre választ adni,

Kun Magda
Kun Magda

mert ott fogom csak megmutatni — csicseregte — hogy milyen tempót diktálok én a társaságomnak, mert tudod pajtás, magyar bor nélkül már siralomházzá alakultunk volna, s ha látnád, hogy azok a sok savanyu arcok mint élednek, vidulnak s alakulnak át kedves, jókedvű fiukká egy-két pohár bor után, ha rajtam állna, minden emberrel megitatnék naponként 1 liter bort s meglátnád, milyen kedvesek lennének az emberek egymáshoz. Jelszóm: tempó a szerelemben, tempó az italban !

Pál Erzsi
Pál Erzsi

 

Pál Erzsi, a Király Színház ennivaló szőkesége csak annyit mond:
,,Borban az ifjúság, borban a jókedv, borban a szerelem, borban az illúzió. Igyunk hát sógor !”

 

 

 

 

 

 

Szabó Lujza, az Operaház csalogánya :

Szabó Lujza


,,A magyar dicsőséget hirdeti sok minden, sport, művészet stb., de mindezeket megelőzte s egyúttal öregbíti a jó tokaji”.

 

 


 

Borászati Lapok, 1933 március 18.